
Συμβουλές για Νέες Μαμάδες: 3 συν 2 πράγματα που πρέπει να ξέρει μια νέα μανούλα
Ετοιμάζεσαι να γίνεις πρώτη φορά μαμά, η ευλογία της μητρότητας καθημερινά αλλάζει τον τρόπο που έβλεπες τα πράγματα, από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα. O Οδηγός για Νέες Μαμάδες είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Προετοιμάζεσαι, διαβάζεις και προσπαθείς να ενημερωθείς όσο τον δυνατόν καλύτερα για όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να γίνει η υποδοχή του μωρού σου πιο εύκολη για όλη την οικογένεια, αλλά περισσότερο για σένα.
Εμείς σας ετοιμάσαμε 3 +2 πράγματα τα οποία κάθε γυναίκα θα ήθελε να ξέρει πριν γίνει μανούλα, που θα σας βοηθήσουν και θα σας κάνουν να νιώσετε πιο προετοιμασμένες. Πάμε να τα δούμε, Συμβουλές για Νέες Μαμάδες!

1. Στέρηση ύπνου
Το να αποκτήσετε παιδί είναι μια full time job και το σίγουρο είναι ότι ο ύπνος θα σας λείψει. Τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται 1-2 ώρες το πολύ, οπότε φανταστείτε αφού περάσει η φάση του τοκετού, ότι ο ύπνος σας θα διαρκεί μόνο 2-3 ώρες για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες μέχρι το μωράκι σας να μάθει να κοιμάται περισσότερο. Αυτό συμβαίνει άλλοτε στους 5 μήνες άλλοτε παίρνει λίγο παραπάνω. Όμως σκεφτείτε ότι είναι μια φάση που θα σας δέσει με το μωράκι σας και θα περάσει γρήγορα σε σημείο να την αναπολείτε. Φροντίστε να βιώσετε αυτές τις στιγμές με το μωρό σας θα σας μείνουν αναλλοίωτες στη μνήμη. Για αυτό όσο καιρό βιώνετε το θαύμα της εγκυμοσύνης ξεκουραστείτε, κοιμηθείτε και φορτίστε τις μπαταρίες σας – θα χρειαστούν!

2.Οι αλλαγές στο σώμα
Η εγκυμοσύνη και η γέννα είναι μια διαδικασία που φέρνει αλλαγές στο σώμα της γυναίκας, τόσο εξωτερικά όσο εσωτερικά, χαρείτε τις! Αγκαλιάστε την κοιλίτσα σας, ακούστε τις νέες ανάγκες του κορμιού σας, κάντε ασκήσεις που θα σας προετοιμάσουν κατάλληλα για την ώρα του τοκετού, (ενδείκνυνται οι ασκήσεις Kegel). Μετά την εγκυμοσύνη πάρτε το χρόνο σας και θα βρείτε τα πατήματα σας ώστε να επιστρέψετε στα κιλά που θέλετε.

3.Να ακολουθείτε το ένστικτο σας και όχι το Google
Το ένστικτο της μητέρας έρχεται πιο αναπτυγμένο από ποτέ ειδικά τον πρώτο καιρό μετά τη γέννα, έτσι καλύτερα ότι χρειάζεται να κάνετε να το εμπιστευτείτε, μην το γουκλάρετε – αν κάτι σας ανησυχεί καλύτερα μιλήστε με τον γιατρό σας – το ίντερνετ δεν είναι πάντα καλός σύμμαχος.

4. Μην πέσετε στην παγίδα της “τέλειας μαμάς”
Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας για εσάς και το μωράκι σας – χωρίς να προσπαθείτε να είστε τέλεια, αρκεί που βάζετε τα δυνατά σας! Μη γίνετε ποτέ σκληρή με τον εαυτό σας αν αποτύχατε σε κάτι. Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και σε αυτό, η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από τα δικά σας άτομα. Αν προτίθενται να έρθουν για να πάρετε έναν υπνάκο ή να κάνετε ένα ντους – αφήστε τους. Να δέχεστε την βοήθεια και να είστε ευγνώμων που υπάρχει.

5. Μην ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας και τον σύντροφο σας!
Είναι πολύ εύκολο να χαθεί ο προσωπικός χρόνος ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό, τόσο ο δικό σας όσο και ο χρόνος που περνούσατε με τον σύντροφο ας. Ανάμεσα σε ξενύχτια, εξάντληση και τις καθημερινές δουλειές. Δημιούργησε χρόνο όσο δύσκολο και αν ακούγεται. Για παράδειγμα, τις πρώτες μέρες μπορείτε καθημερινά να μοιράζεστε τρυφερές κουβέντες όπως “σε αγαπάω”, να τρώτε όσο το δυνατόν γίνεται μαζί και να προσπαθείτε να μιλάτε και για άλλα πράγματα εκτός από το παιδί. Η μητρότητα είναι ένα δώρο στη ζωή σας – απολαύστε την όσο περισσότερο μπορείτε!
Αφήστε μια απάντηση