Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι – Όσα χρειάζεται να ξέρεις!

Φτάνει η ώρα που το μωρό έρχεται και το σπίτι γεμίζει χαρά & ευλογία. Όταν γίνεσαι μαμά ακούς καθημερινά αμέτρητες συμβουλές και δεν ξέρεις ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Ακολουθείς το ένστικτό σου και μόνο ή συγκεκριμένους κανόνες; Οι ειδικοί φαίνεται να προτείνουν έναν συνδυασμό αυτών των δύο, με βάση αυτούς πάμε να εστιάσουμε στο top 4 αυτών που καλό θα ήταν να τους έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας… θα χρειαστούν!

1. Οι πρώτες μέρες της ζωής του μωρού σας σίγουρα θα είναι και οι πιο κουραστικές. Ισως θα επικρατεί το άγχος αν είστε πρώτη φορά μαμά, μην βιαστείτε να πιέσετε τον εαυτό σας, θα δείτε πως όλα θα πάρουν το δρόμο τους ,το άγχος θα περιορίζεται μέρα με τη μέρα και θα έχετε καταφέρει να φτιάξετε την δική σας «ρουτίνα» με το μωρό σας. Αν παρόλα αυτά νιώθετε άγχος μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό είναι εκεί για να σας καταλάβει και να σας βοηθήσει.

2) Μία συνηθισμένη παγίδα που πέφτει μία νέα μαμά, είναι να ορίζει ένα πρόγραμμα θηλασμού. Πριν το κάνετε αυτό, πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να θηλάζετε το μωρό σας όταν ζητάει να τρέφεται. Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό, ναι, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουρες ότι το μωρό σας είναι πάντα χορτάτο.

4. Δεδομένου ότι είστε για πρώτη φορά μαμά, όλοι θα είναι στο πλευρό σας, απολαμβάνοντας την εγκυμοσύνη σας μαζί σας και προσπαθώντας να βοηθήσουν. Το να βασίζεστε στους φίλους σας και την οικογένειά σας κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης στιγμής στη ζωή σας είναι ανεκτίμητο. Είναι πραγματικά σημαντικό να έχετε παρέα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Αλλά μπορεί να νιώσετε καποια καταπίεση – και αυτό είναι φυσιολογικό. Εκεί θα πρέπει να ορίσετε ένα όριο για το που σταματάει η βοήθεια και οι συμβουλές και που ξεκινάει το μητρικό αλάνθαστο ένστικτο! Σίγουρα όλα τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε ουσιαστικά κάποια πράγματα μέσα σας αφότου έρθει το μωρό στο σπίτι. Εστιάσετε σε αυτές τις πρώτες στιγμές μαζί του, θα δείτε ότι αυτό θα είναι κάτι που θα παραμείνει ανεκτίμητο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *